Υλικά (για 2-3 μερίδες)
Για το κοτόπουλο:
-
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (μεγάλα)
-
100 γρ. φέτα
-
4-5 λιαστές ντομάτες σε λάδι (ψιλοκομμένες)
-
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη ή τριμμένη)
-
1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
-
Λίγο πιπέρι (προαιρετικά λίγη καυτερή πάπρικα)
-
Ελαιόλαδο
Για τις πατάτες:
-
3-4 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
-
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
-
1/3 φλ. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. μουστάρδα
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
1/2 φλ. νερό
-
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζεις τη γέμιση:
Σε ένα μπολάκι, λιώνεις τη φέτα με πιρούνι, προσθέτεις τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, τη ρίγανη και ανακατεύεις.
2. Γεμίζεις τα φιλέτα:
-
Κόβεις τα στήθη κατά μήκος, σαν “τσέπη” (όχι εντελώς).
-
Γεμίζεις μέσα το μείγμα με τη φέτα και στερεώνεις με οδοντογλυφίδες ή τα “δένεις” με μαγειρικό σπάγκο.
-
Αλατοπιπερώνεις εξωτερικά και ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
3. Ετοιμάζεις τις πατάτες:
-
Σε ταψί, βάζεις τις πατάτες και περιχύνεις με το μείγμα: λεμόνι, ελαιόλαδο, μουστάρδα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το 1/2 φλ. νερό.
-
Ανακατεύεις καλά να πάει παντού.
4. Στρώνεις το ταψί:
-
Τοποθετείς τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου πάνω ή δίπλα από τις πατάτες.
-
Αν θέλεις, ρίξε από πάνω λίγες σταγόνες από το λάδι της λιαστής ντομάτας.
5. Ψήνεις:
-
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις ή αέρα) για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο νερό κατά το ψήσιμο.
