Υλικά (για 2-3 άτομα)
-
3 φιλέτα κοτόπουλο
-
200 γρ μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
-
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
4-5 πατάτες, κομμένες σε φέτες ή κύβους
-
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή ρίγανη
Εκτέλεση
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
-
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, τσιγάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
-
Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν.
-
Ρίξε μέσα την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι. Άφησε να δέσει η σάλτσα για 3-4 λεπτά.
-
Τοποθέτησε τα φιλέτα κοτόπουλο σε ένα ταψί και γύρω τους τις πατάτες.
-
Ρίξε τη σάλτσα μανιταριών πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες.
-
Ψήσε στον φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες.
