Υλικά (4 μερίδες)
-
500 γρ. μακαρόνια
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
-
1 καρότο, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
-
1 κλωνάρι σέλερι (προαιρετικό), ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ ή τριμμένα φρέσκα
-
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
100 ml κόκκινο κρασί (προαιρετικό)
-
½ κ.γ. ζάχαρη
-
1 φύλλο δάφνης
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
-
Προσθέτεις τον κιμά και τον τσιγαρίζεις καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
-
Σβήνεις (αν θες) με κόκκινο κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί.
-
Ρίχνεις τον πελτέ, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
-
Σιγοβράζεις για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
Στο μεταξύ βράζεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
Σερβίρεις τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά και τριμμένο τυρί από πάνω.
