Υλικά (για 4–5 άτομα):
-
700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή ελιά), κομμένο σε κομμάτια
-
2 καρότα, σε ροδέλες
-
2 πατάτες, σε κύβους
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 κολοκυθάκι, σε μικρούς κύβους (προαιρετικά)
-
1 σέλινο (κοτσάνι), ψιλοκομμένο
-
2 φύλλα δάφνης
-
3–4 κόκκοι μπαχάρι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Χυμό από 1 λεμόνι
-
(προαιρετικά) λίγο ρύζι γλασέ ή τραχανάς για πιο χυλωμένη υφή
Εκτέλεση:
-
Βάζεις το κρέας σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό (περίπου 2 λίτρα). Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζεις.
-
Προσθέτεις το κρεμμύδι, τη δάφνη, το μπαχάρι και λίγο αλάτι. Σιγοβράζεις για 1–1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
-
Στη συνέχεια, ρίχνεις τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και το κολοκυθάκι. Αφήνεις να βράσουν 25–30 λεπτά.
-
Αν θες, ρίχνεις μια μικρή χούφτα ρύζι γλασέ ή τραχανά στο τέλος για πιο πηχτή σούπα.
-
Μόλις όλα μαλακώσουν, βγάζεις τη δάφνη και το μπαχάρι. Διορθώνεις σε αλάτι-πιπέρι.
-
Σερβίρεις ζεστή με χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.
