Υλικά (για 8 μερίδες):
-
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης (ή για πιο αφράτο κέικ, κανονικό αλεύρι)
-
1/2 φλιτζάνι κακάο άγλυκο
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
3/4 φλιτζάνι γάλα (ή φυτικό, π.χ. αμυγδάλου)
-
1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας (ή ηλιέλαιο)
-
1/4 φλιτζάνι στέβια σε σκόνη (ή ανάλογα με τη γλυκύτητα της στέβιας σου)
-
2 αυγά
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Προαιρετικά:
-
Σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
-
Καρύδια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175°C και βουτυρώνεις ή στρώνεις με λαδόκολλα ένα ταψάκι (20×20 εκ. περίπου).
-
Σε ένα μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
-
Σε άλλο μπολ, χτυπάς τα αυγά με τη στέβια, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια.
-
Ρίχνεις τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
-
Αν θέλεις, προσθέτεις σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς.
-
Ρίχνεις το μείγμα στο ταψάκι και ψήνεις για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
-
Αφήνεις να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρεις.
