Υλικά (για 2 άτομα):
-
2 φιλέτα σολομού (περίπου 200-250 γρ. το καθένα)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Χυμός από 1 λεμόνι
-
Ξύσμα από ½ λεμόνι
-
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
-
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
-
1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
Φρέσκος μαϊντανός ή άνηθος
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (πάνω-κάτω αντίσταση).
-
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά.
-
Ψήσε τα φιλέτα σολομού με την πέτσα προς τα κάτω για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Γύρισέ τα και ψήσε για άλλα 2 λεπτά.
-
Μετέφερε τα σε ταψάκι και βάλε τα στον φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά (ανάλογα το πάχος τους).
-
Στο ίδιο τηγάνι, πρόσθεσε το βούτυρο, το σκόρδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και το μέλι. Ανακάτεψε 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
Σέρβιρε τα φιλέτα και ρίξε από πάνω τη σάλτσα λεμονιού. Πασπάλισε με φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο.
