Υλικά (για 4 άτομα)
-
6 ώριμες ντομάτες
-
6 πράσινες πιπεριές (ή ανάμεικτες)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για το ταψί)
-
1 φλ. ρύζι Καρολίνα
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
1/2 φλ. νερό ή χυμό ντομάτας
-
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
-
Προαιρετικά: 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες για το ταψί
Εκτέλεση
-
Προετοιμάζεις τα λαχανικά:
- Κόβεις τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές.
- Αδειάζεις το εσωτερικό τους (το ψιλοκόβεις και το κρατάς για τη γέμιση).
-
Φτιάχνεις τη γέμιση:
- Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο με το μισό ελαιόλαδο.
- Προσθέτεις το εσωτερικό της ντομάτας, το ρύζι, το νερό ή τον χυμό ντομάτας, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
- Ανακατεύεις και αφήνεις να πάρει μια βράση για 5 λεπτά (όχι να γίνει τελείως).
-
Γεμίζεις και ψήνεις:
- Γεμίζεις τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τα 3/4 (το ρύζι θα φουσκώσει).
- Κλείνεις με τα καπάκια, βάζεις τις πατάτες ανάμεσά τους, ραντίζεις με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο νερό.
- Ψήνεις στους 180°C για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσουν.
