Υλικά:
Για τη βάση:
-
1 φλ. νιφάδες βρώμης
-
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
-
2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (ή 4 αν το θες πιο γλυκό)
-
1 κ.γ. κανέλα
Για την κρέμα:
-
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% ή 10%)
-
150 γρ. τυρί κρέμα light ή ανθότυρο
-
Χυμός και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
-
2-3 κ.σ. μέλι ή άλλο φυσικό γλυκαντικό
-
1 κ.γ. βανίλια
Εκτέλεση:
-
Βάση:
- Ανακάτεψε τη βρώμη, το φυστικοβούτυρο, το μέλι και την κανέλα μέχρι να γίνουν σαν “ζύμη”.
- Πίεσέ την σε ένα ταψάκι ή πυρέξ (20×20 εκ.) στρωμένο με λαδόκολλα.
- Βάλε το στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να σφίξει.
-
Κρέμα:
- Χτύπα στο μίξερ ή με σύρμα το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το λεμόνι, το ξύσμα, το μέλι και τη βανίλια μέχρι να γίνει λεία, αφράτη κρέμα.
- Άπλωσέ τη πάνω στη βάση.
-
Στήσιμο & σερβίρισμα:
- Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Πριν το σερβίρεις, μπορείς να προσθέσεις λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγα φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες ή βατόμουρα).
