Υλικά (για 2-3 άτομα)
-
350 γρ. πέννες (ή άλλο κοντό ζυμαρικό)
-
2 φιλέτα κοτόπουλου (σε μπουκιές)
-
200 γρ. μανιτάρια (φέτες)
-
1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
-
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
50 ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
-
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (ή άλλο σκληρό τυρί)
-
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
-
Φρέσκος μαϊντανός (για το τελείωμα)
Εκτέλεση
-
Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο του πακέτου.
-
Σε μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
-
Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Σοτάρισε 4-5 λεπτά.
-
Σβήσε με το κρασί (αν χρησιμοποιείς) και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Ρίξε την κρέμα γάλακτος, λίγο πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Άφησέ το να σιγοδέσει 5-6 λεπτά.
-
Πρόσθεσε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και ανακάτεψε να δέσουν όλα μαζί.
-
Σέρβιρε με παρμεζάνα και φρέσκο μαϊντανό.
