ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Κόκκινο μοσχαράκι στην κατσαρόλα με ρύζι

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Υλικά (για 4 άτομα):

Για το κοκκινιστό:

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά, σπάλα ή χτένι), κομμένο σε μερίδες
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ (ή 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες)
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ρύζι:

  • 2 φλιτζάνια ρύζι (τύπου καρολίνα ή μπασμάτι)
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία του κοκκινιστού:

  • Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον καβουρδίζουμε για να βγάλει το άρωμά του. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε 1-1,5 φλιτζάνι νερό (ώστε να καλύψει το κρέας). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 1,5-2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά το μαγείρεμα.

2. Ετοιμασία του ρυζιού:

  • Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι. Το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το νερό και το αλάτι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο, για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  • Αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε το κοκκινιστό κρέας ζεστό πάνω από το ρύζι, περιχύνοντας τη σάλτσα από πάνω. Συνοδεύουμε με τριμμένο τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα) για έξτρα γεύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο θάνατος του 2χρονου από επίθεση πιτ μπουλ

Οι γονείς του 2χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του έπειτα από άγρια επίθεση πίτμπουλ μέσα στο σπίτι...

Τα δημητριακά η πιο μολυσμένη τροφή με «παντοτινά χημικά»! – Τι έδειξε νέα μελέτη

Τα δημητριακά αναδεικνύονται ως η πιο επιβαρυμένη κατηγορία τροφίμων με «παντοτινά χημικά», σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή μελέτη που εντόπισε υψηλές...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας

Υλικά Για το μοσχαράκι 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) κομμένο σε κύβους 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 καρότα σε...

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προέτρεψε τον Ν.Μαδούρο να συνεχίσει τον διάλογο με τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρότρυνε χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, τον ομόλογό...