ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Βασιλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας και αποξηραμένα φρούτα

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Υλικά για τη Βασιλόπιτα

  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 1 βανίλια (ή εκχύλισμα βανίλιας)
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αποξηραμένα φρούτα (όπως cranberries, σταφίδες, ή ψιλοκομμένα βερίκοκα)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

Υλικά για την Επικάλυψη

  • 200 γρ. κουβερτούρα (σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμηση)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Αποξηραμένα φρούτα για γαρνίρισμα (όπως φλούδες πορτοκαλιού, cranberries, ή φέτες ακτινίδιο)

Εκτέλεση

Για τη Βασιλόπιτα:

  1. Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (αέρα) ή 180°C (στις αντιστάσεις).
  2. Ανάμειξη Υλικών: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Υγρά Υλικά: Ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Ξηρά Υλικά: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα. Τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
  5. Αποξηραμένα Φρούτα: Αλευρώνουμε ελαφρώς τα αποξηραμένα φρούτα (για να μη βυθιστούν στη ζύμη) και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
  6. Ψήσιμο: Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ή ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή.

Για την Επικάλυψη:

  1. Σοκολάτα Ganache: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο μείγμα.
  2. Επικάλυψη: Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά. Απλώνουμε την ganache πάνω από την πίτα, αφήνοντάς τη να καλύψει και τις πλευρές.

Για το Γαρνίρισμα:

Διακοσμούμε την επιφάνεια με αποξηραμένα φρούτα, όπως cranberries, φλούδες πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα βερίκοκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερευνητές εντόπισαν μια αρχαία ρωμαϊκή σκάλα που αποκάλυψε τη χαμένη Πομπηία

Σχεδόν 2.000 χρόνια μετά την έκρηξη του Βεζούβιου που κατέστρεψε και καταπλάκωσε μια ακμάζουσα ρωμαϊκή πόλη, οι ερευνητές...

«Καμπανάκι» ΕΟΦ για βρεφικό γάλα: Εμφανίστηκαν κρούσματα αλλαντίασης σε βρέφη!

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν ByHeart Whole Nutrition Infant Formula, το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ συνδέεται με την εμφάνιση...

Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αχαΐας εισήλθαν με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στην αχαϊκή πρωτεύουσα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι τη Αχαΐας εισήλθαν με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, μέσω της μεγάλης περιμετρικής οδού, στην πόλη...

Πτήση MH370 της Malaysia Airlines: Δικαστήριο του Πεκίνου δίνει εντολή για αποζημιώσεις

Δικαστήριο του Πεκίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή στη μαλαισιανή αεροπορική εταιρία Malaysia Airlines να καταβάλει συνολικά περίπου...