Υλικά (για 2 άτομα):
-
2 νεκταρίνια (ώριμα αλλά σφιχτά, κομμένα σε φέτες)
-
100 γρ. μοτσαρέλα (ιδανικά bocconcini ή σε μπουκιές)
-
4 φέτες προσούτο (ή απάκι αν θέλεις ελληνική εκδοχή)
-
1 χούφτα ρόκα
-
1 χούφτα σπανάκι baby
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
-
1 κ.γ. μπαλσάμικο ξύδι ή γλάσο βαλσάμικο
-
Λίγα φυλλαράκια βασιλικού φρέσκου
-
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
-
Πλένεις τα λαχανικά και τα απλώνεις σε μια πιατέλα (ρόκα + σπανάκι).
-
Προσθέτεις τις φέτες από τα νεκταρίνια και τη μοτσαρέλα.
-
Τυλίγεις απαλά τις φέτες προσούτο και τις μοιράζεις στη σαλάτα.
-
Περιχύνεις με το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο.
-
Ρίχνεις λίγα φύλλα βασιλικού και λίγο πιπέρι.
-
Σερβίρεις αμέσως.
