Υλικά (2 άτομα):
-
2 φιλέτα σολομού (ή άλλο φιλέτο ψαριού της αρεσκείας σου, π.χ. λαβράκι, τσιπούρα)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Χυμός από 1 λεμόνι
-
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
-
1 κ.γ. μέλι ή μουστάρδα (προαιρετικά για γεύση)
-
Φρέσκα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό ή βασιλικό)
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
-
Βάζεις τα φιλέτα σε ταψάκι με λαδόκολλα.
-
Σε ένα μπολάκι ανακατεύεις το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο, το μέλι/μουστάρδα και τα μυρωδικά.
-
Περιχύνεις το ψάρι με το μείγμα και το αλατοπιπερώνεις.
-
Ψήνεις για περίπου 15–20 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του φιλέτου).
