Υλικά:
-
2 ώριμες μπανάνες (πολύ ώριμες, σχεδόν μαυρισμένες)
-
2 αυγά
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
-
1/3 φλ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
-
1 φλ. νιφάδες βρώμης
-
1/4 φλ. κακάο άγλυκο
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
-
1 πρέζα αλάτι
-
50 γρ. μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (σε κομματάκια)
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C (αέρα).
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις τις μπανάνες με πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
-
Προσθέτεις τα αυγά, το λάδι και το μέλι και ανακατεύεις καλά.
-
Προσθέτεις τη βρώμη, το κακάο, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.
-
Ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τέλος ρίχνεις τα κομματάκια σοκολάτας.
-
Ρίχνεις το μείγμα σε ταψάκι (περίπου 20×20 εκ.) στρωμένο με λαδόκολλα.
-
Ψήνεις για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι στο κέντρο.
-
Αφήνεις να κρυώσει και κόβεις σε κομμάτια.
