Υλικά
Για το μοσχαράκι
-
1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) κομμένο σε κύβους
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 καρότα σε ροδέλες
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
-
1 κ.σ. πελτέ
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 κ.γ. κανέλα
-
Αλάτι – πιπέρι
-
Ελαιόλαδο
Για τον πουρέ
-
6 πατάτες
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
1/2 φλ. γάλα
-
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σοτάρεις το μοσχάρι σε ελαιόλαδο να πάρει χρώμα.
-
Προσθέτεις κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο – σοτάρεις 5′.
-
Σβήνεις με κόκκινο κρασί.
-
Ρίχνεις ντομάτα, πελτέ, δάφνη, κανέλα, αλάτι, πιπέρι.
-
Χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις και βράζεις 1,5–2 ώρες μέχρι να λιώνει.
-
Για τον πουρέ: βράζεις πατάτες, τις λιώνεις με βούτυρο + ζεστό γάλα.
