Υλικά (για 4 άτομα):
-
1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή μπούτι), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
-
6 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
-
1/3 φλ. ελαιόλαδο
-
Χυμός από 2 λεμόνια
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
1 κ.γ. θυμάρι (προαιρετικά)
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 ποτήρι νερό ή ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις ή αέρα).
-
Σε μεγάλο ταψί βάζεις το χοιρινό και τις πατάτες.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύεις το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
-
Περιχύνεις με το μείγμα το κρέας και τις πατάτες, προσθέτεις το νερό ή τον ζωμό και ανακατεύεις καλά με τα χέρια.
-
Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 1 ώρα και 15 λεπτά.
-
Ξεσκεπάζεις και συνεχίζεις το ψήσιμο για περίπου 45 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.
