- 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τα καλαμπόκια
- 4 καλαμπόκια, βρασμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο
- αλάτι
Για τη σάλτσα κάππαρης
- 1/2 ματσάκι φύλλα κόλιανδρου
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. νερό, από το βάζο της κάππαρης
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 αντζούγια
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
- φέτες λεμόνι
Εκτέλεση:
Για τα παϊδάκια
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα παϊδάκια με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου να μαριναριστούν.
Τοποθετούμε τα παϊδάκια στη σχάρα του μπάρμπεκιου και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Γυρνάμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
Αποσύρουμε τα παϊδάκια από τη φωτιά.
Για τα καλαμπόκια
Λαδώνουμε τα καλαμπόκια με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στη σχάρα του μπάρμπεκιου για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα ανά διαστήματα.
Αφαιρούμε τα καλαμπόκια από τη φωτιά, τα αλείφουμε με το βούτυρο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Για τη σάλτσα κάππαρης
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τον κόλιανδρο, την κάππαρη, το σκόρδο, το νερό της κάππαρης, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την αντζούγια, και χτυπάμε μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια με το καλαμπόκι, τη σάλτσα κάππαρης, το φρυγανισμένο ψωμί και με φέτες λεμονιού.
