Υλικά
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
- 100 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
- 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά, για πιο γλυκιά γεύση)
- 4 κ.σ. κακάο (2 για τη ζύμη και 2 για επικάλυψη)
- 2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τρίψιμο μπισκότων: Θρυμμάτισε τα μπισκότα σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ψιλά σαν σκόνη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν πολυκόφτη ή να τα βάλεις σε μια σακούλα και να τα χτυπήσεις με έναν πλάστη.
- Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τα θρυμματισμένα μπισκότα με 2 κουταλιές της σούπας κακάο.
- Λιώσιμο σοκολάτας: Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (σε χαμηλή ισχύ, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα).
- Ενσωμάτωση: Πρόσθεσε τη λιωμένη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη (αν χρησιμοποιείς), το γάλα και τη βανίλια στο μπολ με τα μπισκότα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάσιμο: Πάρε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάσε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
- Επικάλυψη κακάο: Ρίξε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε ένα πιάτο. Κύλησε τα μπαλάκια μέσα στο κακάο μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Σταθεροποίηση: Τοποθέτησε τα σοκολατάκια σε ένα ταψί ή πιάτο στρωμένο με λαδόκολλα και βάλε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξουν.
Σερβίρισμα
Βγάζεις τα σοκολατάκια από το ψυγείο και τα σερβίρεις σε πιατέλα. Είναι τέλεια για συνοδεία καφέ ή για γλυκό σνακ!
