Υλικά:
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου (ή νερό)
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ρύζι (κατά προτίμηση μπασμάτι ή αρκουδόρυζο)
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το λευκό κρασί (αν χρησιμοποιούμε). Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί πλήρως.
- Εντωμεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο. Προσθέτουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα με την σάλτσα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ρύζι και περιχύνουμε με την σάλτσα λεμονιού. Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.
