Υλικά (για 2 άτομα):
-
250 γρ. μακαρόνια (της επιλογής σου)
-
1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή λάδι (στραγγισμένη)
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
-
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ ή 2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
-
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Ρίγανη ή βασιλικός (προαιρετικά)
-
Τριμμένο τυρί (αν θέλεις)
Εκτέλεση:
-
Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
Σε ένα τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι (και το σκόρδο αν βάλεις) μέχρι να μαλακώσει.
-
Πρόσθεσε την ντομάτα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Άφησέ την να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
-
Ρίξε μέσα τον τόνο, ανακάτεψε καλά και μαγείρεψε για άλλα 2-3 λεπτά.
-
Στράγγισε τα μακαρόνια και ρίξ’ τα στο τηγάνι. Ανακάτεψε καλά.
-
Σέρβιρε με λίγο τριμμένο τυρί αν θέλεις.
