Υλικά (για 2-3 άτομα)
-
300 γρ. σπαγγέτι
-
400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
-
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
-
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο (και την πιπερίτσα αν βάλεις) για 1 λεπτό.
-
Προσθέτεις τις γαρίδες και τις σοτάρεις 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
-
Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Ρίχνεις τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνεις.
-
Προσθέτεις τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύεις καλά και αν χρειάζεται βάζεις λίγο από το νερό που έβρασαν.
-
Σερβίρεις με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
