Υλικά για 1 κοτόπουλο ~2 κιλά
Γέμιση
-
400 γρ. κιμάς (μοσχάρι ή ανάμεικτος)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα & χοντροκομμένα
-
½ φλιτζάνι σταφίδες
-
¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
-
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
-
1 κ.γ. κανέλα
-
½ κ.γ. μπαχάρι
-
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
Αλάτι – πιπέρι
-
Λίγο μαϊντανό
Κοτόπουλο
-
80 γρ. βούτυρο μαλακό
-
Χυμός 1 πορτοκαλιού
-
Ξύσμα πορτοκαλιού
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
Θυμάρι ή δεντρολίβανο
-
Πατάτες (προαιρετικά)
-
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Γέμιση
-
Σοτάρεις κρεμμύδι & σκόρδο.
-
Ρίχνεις κιμά, τον σπας καλά.
-
Σβήνεις με κρασί.
-
Προσθέτεις κάστανα, σταφίδες, κουκουνάρι & μπαχαρικά.
-
Αλατοπιπερώνεις, μαϊντανό και αφήνεις να κρυώσει.
Γέμισμα
-
Γεμίζεις το κοτόπουλο.
-
Κλείνεις με οδοντογλυφίδες ή ράβεις.
-
Δένεις τα πόδια.
Άλειμμα
Ανακατεύεις:
-
βούτυρο
-
πορτοκάλι
-
μουστάρδα
-
ξύσμα
-
αλάτι – πιπέρι
Αλείφεις παντού.
Ψήσιμο
-
170°C αέρα
-
1 ώρα & 45 λεπτά
-Πρώτη ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο
-Μετά ξεσκέπαστο για ρόδισμα
-Ράντισμα κάθε 30΄
Μυστικό
Στο ταψί βάλε:
-
½ φλιτζάνι ζωμό ή νερό
-
λίγες φέτες πορτοκαλιού
