ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με μαστίχα και μαχλέπι

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι (ή σκληρό αλεύρι)
  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml γάλα πλήρες, χλιαρό
  • 150 ml νερό, χλιαρό
  • 5 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο και χλιαρό
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. μαχλέπι, τριμμένο
  • 1 κ. γλ. μαστίχα, κοπανισμένη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 αυγό για άλειμμα
  • Σουσάμι ή αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
  • Κόκκινα αυγά για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αφήστε το να σταθεί για περίπου 10- 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
  2. Σε μια μεγάλη λεκάνη, κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέστε το χλιαρό γάλα και το μείγμα της μαγιάς στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
  5. Κάντε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίξτε το υγρό μείγμα.
  6. Ζυμώστε καλά μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, προσθέστε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο.
  7. Συνεχίστε να ζυμώνετε για περίπου 15- 20 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
  8. Σκεπάστε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  9. Χωρίστε τη ζύμη σε 3- 4 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα τσουρέκια σας.
  10. Κάθε κομμάτι ζύμης το χωρίζετε σε 3 λωρίδες και τις πλέκετε μεταξύ τους σε πλεξούδα.
  11. Τοποθετήστε τα πλεγμένα τσουρέκια σε λαδόκολλα στο ταψί.
  12. Σκεπάστε τα τσουρέκια με μια πετσέτα και αφήστε τα να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.
  13. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  14. Χτυπήστε ένα αυγό με λίγο νερό και αλείψτε την επιφάνεια των τσουρεκιών.
  15. Αν θέλετε, πασπαλίστε με σουσάμι ή αμύγδαλα φιλέ.
  16. Τοποθετήστε ένα κόκκινο αυγό στο κέντρο κάθε τσουρεκιού (προαιρετικό).
  17. Ψήστε τα τσουρέκια για περίπου 25- 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο θάνατος του 2χρονου από επίθεση πιτ μπουλ

Οι γονείς του 2χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του έπειτα από άγρια επίθεση πίτμπουλ μέσα στο σπίτι...

Τα δημητριακά η πιο μολυσμένη τροφή με «παντοτινά χημικά»! – Τι έδειξε νέα μελέτη

Τα δημητριακά αναδεικνύονται ως η πιο επιβαρυμένη κατηγορία τροφίμων με «παντοτινά χημικά», σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή μελέτη που εντόπισε υψηλές...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας

Υλικά Για το μοσχαράκι 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) κομμένο σε κύβους 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 καρότα σε...

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προέτρεψε τον Ν.Μαδούρο να συνεχίσει τον διάλογο με τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρότρυνε χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, τον ομόλογό...