Υλικά
- 1,5-2 κιλά αρνίσιο μπούτι ή σπάλα
- 1,5 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι νερό ή λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Προετοιμασία του αρνιού:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
Κάνε μικρές τομές στο κρέας και γέμισέ τις με σκελίδες σκόρδου. Αυτό θα δώσει πολύ άρωμα.
Τρίψε το αρνί με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι.
- Προετοιμασία πατάτας:
Τοποθέτησε τις πατάτες σε ένα ταψί. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, και λίγο ελαιόλαδο.
Ρίξε τον χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα (αν θέλεις) πάνω από τις πατάτες και ανακάτεψε καλά.
- Στήσιμο στο ταψί:
Βάλε το αρνί πάνω από τις πατάτες ή δίπλα τους στο ταψί.
Ρίξε το νερό ή το κρασί στο ταψί και κάλυψε το με αλουμινόχαρτο.
- Ψήσιμο:
Ψήσε το φαγητό καλυμμένο για περίπου 1,5 ώρα.
Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και συνέχισε το ψήσιμο για ακόμα 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.
- Σερβίρισμα:
Βγάλε το φαγητό από τον φούρνο και άφησέ το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρεις.
