Υλικά (για 4 άτομα):
- 4 χοιρινές ή μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
- Προαιρετικά: λίγη πάπρικα ή πιπέρι καγιέν για επιπλέον γεύση
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε, προσθέστε λίγη πάπρικα για πικάντικη γεύση.
- Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα ταψί ή σακούλα τροφίμων. Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω τους και τρίψτε καλά για να πάει παντού.
- Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 1-2 ώρες (ή και περισσότερο για πιο έντονη γεύση).
- Βγάλτε τις μπριζόλες από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο για να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμάνετε το γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Ψήστε τις μπριζόλες για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος και το πόσο καλά τις θέλετε ψημένες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο μαγειρικής για ακρίβεια (εσωτερική θερμοκρασία 60°C για μέτριο ψήσιμο).
- Αφαιρέστε τις μπριζόλες από τη φωτιά και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρετε. Αυτό βοηθά να παραμείνουν ζουμερές.
- Συνοδέψτε με ψητά λαχανικά, πατάτες φούρνου ή μια φρέσκια σαλάτα.
