Υλικά (4 μερίδες)
- 15 μανιτάρια (περίπου 800 γρ.)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 250 ml γάλα χωρίς λακτόζη
- 700-900 ml νερό (ανάλογα πόσο πηχτή την θέλετε)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3’.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με κρασί.
- Βήμα 3: Ύστερα από 2-3’, ρίχνουμε το γάλα και το νερό.
- Βήμα 4: Αφήνουμε να βράσει.
- Βήμα 5: Με τη βοήθεια ενός beamer, κάνουμε τη σούπα βελουτέ.
