Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 ml γάλα
- 2 κ.σ. κακάο σκόνη
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
- 50 γρ. ξηροί καρποί ή σταφίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (σε χαμηλή ένταση), λιώσε την κουβερτούρα και άφησέ την να κρυώσει ελαφρώς.
- Τρίψε τα μπισκότα με τα χέρια σου σε μέτρια κομμάτια (όχι πολύ μικρά).
- Σε ένα μπολ, χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το γάλα και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξε τα σπασμένα μπισκότα στο μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψε απαλά. Αν θέλεις, πρόσθεσε ξηρούς καρπούς ή σταφίδες.
- Άπλωσε ένα κομμάτι λαδόκολλας ή μεμβράνης στον πάγκο σου. Ρίξε το μείγμα και τύλιξέ το σε σχήμα κορμού ή κύλινδρου. Βεβαιώσου ότι είναι καλά κλεισμένο.
- Βάλε τον κορμό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
- Κόψε τον κορμό σε φέτες και απόλαυσε!
