ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Γιουβέτσι με μοσχαράκι κοκκινιστό

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 1 κιλό μοσχάρι (προτείνεται ελιά ή σπάλα), κομμένο σε μερίδες

  • 500 γρ. κριθαράκι (μέτριο)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή τριμμένες ντομάτες

  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 1 δαφνόφυλλο

  • Κανέλα (προαιρετικά, 1 ξυλάκι ή λίγο σκόνη)

  • Αλάτι & πιπέρι

  • 1,5 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό βοδινού

  • Τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σοτάρεις το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο για να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Το βγάζεις και το κρατάς στην άκρη.

  2. Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτεις τον πελτέ και καραμελώνεις για 1-2 λεπτά.

  3. Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  4. Προσθέτεις την ντομάτα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, αλάτι-πιπέρι και το κρέας. Ρίχνεις τόσο ζεστό νερό/ζωμό ώστε να σκεπάζεται.

  5. Σιγομαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  6. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.

  7. Μεταφέρεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μεγάλο ταψί ή γάστρα. Προσθέτεις το κριθαράκι και λίγο επιπλέον ζεστό νερό (περίπου 2-3 φλιτζάνια).

  8. Ψήνεις για 20-30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι, ανακατεύοντας μια-δυο φορές. Αν χρειαστεί, προσθέτεις κι άλλο νερό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο θάνατος του 2χρονου από επίθεση πιτ μπουλ

Οι γονείς του 2χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του έπειτα από άγρια επίθεση πίτμπουλ μέσα στο σπίτι...

Τα δημητριακά η πιο μολυσμένη τροφή με «παντοτινά χημικά»! – Τι έδειξε νέα μελέτη

Τα δημητριακά αναδεικνύονται ως η πιο επιβαρυμένη κατηγορία τροφίμων με «παντοτινά χημικά», σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή μελέτη που εντόπισε υψηλές...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας

Υλικά Για το μοσχαράκι 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) κομμένο σε κύβους 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 καρότα σε...

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προέτρεψε τον Ν.Μαδούρο να συνεχίσει τον διάλογο με τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρότρυνε χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, τον ομόλογό...