Υλικά:
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ψωμί (μπαγιάτικο ή φρέσκο) εμποτισμένο σε νερό
- 1 αυγό
- 1/4 φλιτζανιού φέτα (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τον κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τη φέτα (αν χρησιμοποιείς), τον ντοματοπελτέ, τον μαϊντανό, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνεις καλά το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και να έχει μία απαλή υφή.
- Πλάθεις τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος και τους τοποθετείς σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
- Ραντίζεις τους κεφτέδες με ελαιόλαδο.
- Ψήνεις για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί εξωτερικά, αναποδογυρίζοντας τους μισά στο ψήσιμο για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρεις ζεστούς, με συνοδευτικά της επιλογής σου.
