Υλικά (για 4 άτομα)
-
4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι χωρίς κόκαλο)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
½ φλ. λευκό κρασί
-
Χυμός από 1 λεμόνι + ξύσμα
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
1 κ.γ. μουστάρδα
-
1 κύβος λαχανικών (ή ½ φλ. ζωμός)
-
Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
-
Αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο και το σοτάρεις σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί ελαφρά. Το βγάζεις στην άκρη.
-
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
-
Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Προσθέτεις τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό, τη μουστάρδα και ανακατεύεις.
-
Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνεις φωτιά και αφήνεις να δέσει η σάλτσα.
-
Ξαναβάζεις το κοτόπουλο μέσα, σιγοβράζεις 5 λεπτά και πασπαλίζεις με ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό.
