Υλικά (για 4-5 ποτήρια):
Για τη βάση:
-
200 γρ. μπισκότα digestive ή πτι-μπερ (σπασμένα ή τριμμένα)
-
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
-
400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
-
200 ml φυτική ή ζωική κρέμα γάλακτος (καλά παγωμένη)
-
100 ml χυμό λεμονιού (φρέσκο)
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
-
Ετοίμασε τη βάση: Ανακάτεψε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και μοίρασε σε ποτήρια (σαν βάση). Πίεσέ τα λίγο να σταθεροποιηθούν.
-
Χτύπα την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
-
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε το ζαχαρούχο γάλα με τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Το μείγμα θα πήξει μόνο του!
-
Πρόσθεσε απαλά την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα λεμονιού με απαλές κινήσεις (folding).
-
Μοίρασε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου.
-
Βάλε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Extra διακόσμηση:
-
Φύλλα δυόσμου
-
Τριμμένο μπισκότο ή ξύσμα λεμονιού από πάνω
-
Μερικά φρέσκα μύρτιλα ή βατόμουρα (αν έχεις)
