ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Λαχανοντολμάδες σαν της γιαγιάς

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Υλικά

Για τους λαχανοντολμάδες:

  • 1 μέτριο λάχανο
  • 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό)
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο ή τριμμένο)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1-2 κουταλιές αλεύρι (προαιρετικά, για πιο παχύρρευστο αυγολέμονο)
  • Ζωμός από την κατσαρόλα

Εκτέλεση

Προετοιμασία του λάχανου:

  • Βράσε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Αφαίρεσε το σκληρό κοτσάνι από το λάχανο.
  • Τοποθέτησε το λάχανο ολόκληρο μέσα στην κατσαρόλα και βράσ’ το για 5-10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν τα φύλλα.
  • Ξεχώρισε τα φύλλα προσεκτικά και άφησέ τα να στραγγίξουν.

Γέμιση:

  • Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το κύμινο (αν χρησιμοποιείς), αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Τύλιγμα:

  • Πάρε ένα φύλλο λάχανου, κόψε το σκληρό κεντρικό νεύρο αν είναι παχύ.
  • Τοποθέτησε 1 κουταλιά από τη γέμιση στη βάση του φύλλου.
  • Τύλιξε το φύλλο σφικτά σε ρολό, διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα.
  • Επανάλαβε για όλα τα φύλλα.

Μαγείρεμα:

  • Στρώσε 2-3 φύλλα λάχανου στον πάτο της κατσαρόλας για να μην κολλήσουν οι λαχανοντολμάδες.
  • Τοποθέτησε τους λαχανοντολμάδες στη σειρά, με το κλείσιμο προς τα κάτω.
  • Ρίξε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και σκέπασε με ένα πιάτο (για να μην ανοίξουν στο βράσιμο).
  • Γέμισε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφθούν και βράσε σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά.

Αυγολέμονο:

  • Χτύπα τα αυγά σε ένα μπολ.
  • Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και συνέχισε το χτύπημα.
  • Ρίξε σιγά-σιγά ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα στο μείγμα αυγών (για να μην κόψουν τα αυγά), ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίξε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την ελαφρά να πάει παντού. Αν θες πιο παχύ αυγολέμονο, μπορείς να διαλύσεις λίγο αλεύρι στον ζωμό πριν το αναμίξεις με τα αυγά.

Σερβίρισμα:

  • Άφησε τους λαχανοντολμάδες να σταθούν για 10 λεπτά και σέρβιρε ζεστούς με λίγο έξτρα λεμόνι αν θες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο θάνατος του 2χρονου από επίθεση πιτ μπουλ

Οι γονείς του 2χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του έπειτα από άγρια επίθεση πίτμπουλ μέσα στο σπίτι...

Τα δημητριακά η πιο μολυσμένη τροφή με «παντοτινά χημικά»! – Τι έδειξε νέα μελέτη

Τα δημητριακά αναδεικνύονται ως η πιο επιβαρυμένη κατηγορία τροφίμων με «παντοτινά χημικά», σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή μελέτη που εντόπισε υψηλές...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας

Υλικά Για το μοσχαράκι 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) κομμένο σε κύβους 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 καρότα σε...

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προέτρεψε τον Ν.Μαδούρο να συνεχίσει τον διάλογο με τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρότρυνε χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, τον ομόλογό...