Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. βρώμη αλεσμένη
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από 2 μανταρίνια
- 100 γρ. χυμό μανταρίνι
- 250 γρ. φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη
- 70 γρ. λάδι καρύδας
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. καβουρδισμένο ξηρό καρπό της επιλογής σας (ψιλοκομμένο)
- 220 γρ. μέλι
- 120 γρ. κουβερτούρα με στέβια
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το μέλι για 15-20’ στον φούρνο μικροκυμάτων (ή εναλλακτικά σε ένα κατσαρολάκι για 1-2′ σε χαμηλή φωτιά).
- Βήμα 2: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, αλεσμένη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά (χυμό μανταρίνι, φυτικό γάλα, λάδι καρύδας, ελαιόλαδο, εκχύλισμα βανίλιας, μέλι), ενώ τελευταία προσθέτουμε την κουβερτούρα και τον ξηρό καρπό. Ανακατεύουμε μαλακά με μια μαρίζ, προσθέτοντας σταδιακά το μείγμα από αλεύρι-βρώμη-μπέικιν-αλάτι.
- Βήμα 4: Βάζουμε το μείγμα σε μια θήκη για κέικ (αν δεν είναι σιλικόνης, την λαδώνουμε με λίγο λάδι καρύδας ή βάζουμε λαδόχαρτο). Ψήνουμε για 45-50’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
