ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Μελομακάρονα με τριμμένο καρύδι και μέλι

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Υλικά για τα μελομακάρονα:

  • Για τη ζύμη:
    • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
    • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
    • 1 ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
    • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
    • 1/4 ποτήρι κονιάκ
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
    • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Για τη γέμιση (προαιρετική):
    • 200 γρ. τριμμένα καρύδια
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Υλικά για το σιρόπι:

  • 1 ποτήρι μέλι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Υλικά για το πασπάλισμα:

  • Τριμμένα καρύδια
  • Κανέλα

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνουμε τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το κονιάκ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού (προσοχή γιατί αφρίζει!).

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και εύπλαστη ζύμη (να μην κολλάει στα χέρια).

2. Σχηματίζουμε τα μελομακάρονα:

Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθουμε οβάλ σχήματα.

Αν βάλουμε γέμιση, τοποθετούμε λίγα καρύδια στο κέντρο και κλείνουμε τη ζύμη.

Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

3. Ψήνουμε:

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (αέρα) για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

4. Φτιάχνουμε το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα για 3-4 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

5. Σιροπιάζουμε:

Ρίχνουμε τα ζεστά μελομακάρονα στο χλιαρό σιρόπι (ή το αντίστροφο). Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να απορροφήσουν σιρόπι.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

6. Γαρνίρουμε:

Πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα με τριμμένα καρύδια και λίγη κανέλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο θάνατος του 2χρονου από επίθεση πιτ μπουλ

Οι γονείς του 2χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του έπειτα από άγρια επίθεση πίτμπουλ μέσα στο σπίτι...

Τα δημητριακά η πιο μολυσμένη τροφή με «παντοτινά χημικά»! – Τι έδειξε νέα μελέτη

Τα δημητριακά αναδεικνύονται ως η πιο επιβαρυμένη κατηγορία τροφίμων με «παντοτινά χημικά», σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή μελέτη που εντόπισε υψηλές...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας

Υλικά Για το μοσχαράκι 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) κομμένο σε κύβους 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 καρότα σε...

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προέτρεψε τον Ν.Μαδούρο να συνεχίσει τον διάλογο με τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρότρυνε χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, τον ομόλογό...