Υλικά
- 1,5 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή νουά), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 2 φλ. ζωμός κρέατος ή νερό
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι ή δεντρολίβανο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προετοιμασία κρέατος
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρισε το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βάλε το σε ένα ταψί.
Προετοιμασία πατάτας
Βάλε τις πατάτες στο ταψί, γύρω από το κρέας. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σάλτσα
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το κρασί, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Ρίξε τη σάλτσα πάνω από το κρέας και τις πατάτες.
Ψήσιμο
Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε στους 180°C (προθερμασμένος φούρνος) για περίπου 2 ώρες. Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα 30 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα.
Σερβίρισμα
Άφησε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά πριν το σερβίρεις. Συνόδευσε με μια πράσινη σαλάτα ή φρέσκο ψωμί.
