Υλικά (για 4 άτομα):
-
1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ποντίκι), κομμένο σε κύβους
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
100 ml ελαιόλαδο
-
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (ή 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες)
-
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1 ξυλάκι κανέλας
-
2-3 μπαχάρια (προαιρετικά)
-
1 φύλλο δάφνης
-
Αλάτι, πιπέρι
-
500 γρ. μακαρόνια (Νο5 ή ό,τι σου αρέσει)
-
Τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
Εκτέλεση:
-
Σοτάρισμα: Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
-
Προσθήκη λαχανικών: Ρίξε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
Σβήσιμο: Σβήσε με το κρασί και άφησέ το να εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 2-3 λεπτά).
-
Ντομάτα & Μπαχαρικά: Πρόσθεσε τον πελτέ, τα ντοματάκια, κανέλα, μπαχάρι, δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
-
Μαγείρεμα: Πρόσθεσε λίγο νερό ώστε να σκεπάζεται το κρέας και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 με 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι και να «δέσει» η σάλτσα.
-
Ζυμαρικά: Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισέ τα και πρόσθεσέ τα (αν θέλεις) στην κατσαρόλα με το μοσχάρι για 2-3 λεπτά, να πάρουν γεύση.
-
Σερβίρισμα: Σέρβιρε με άφθονο τυρί από πάνω και φρέσκο πιπέρι.
