Υλικά:
-
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
-
1/3 φλιτζανιού μέλι ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού στέβια (ανάλογα την ένταση του προϊόντος)
-
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-
Προαιρετικά: 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
-
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνεις το γάλα μαζί με το μέλι (ή τη στέβια) και τη βανίλια, μέχρι να λιώσει καλά το γλυκαντικό — όχι να βράσει.
-
Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύεις καλά.
-
Άφησέ το μείγμα να κρυώσει τελείως. Αν θέλεις πιο γρήγορα, βάλ’ το στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
-
Βάλε το μείγμα σε παγωτομηχανή και άφησέ το να χτυπηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της.
-
Αν δεν έχεις παγωτομηχανή, βάλε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και κάθε 30-40 λεπτά ανακάτευε με πιρούνι ή μίξερ χειρός για 3-4 ώρες, ώστε να μη σχηματιστούν κρύσταλλοι.
-
-
Μόλις παγώσει καλά και έχει την υφή που θέλεις, σερβίρεις!
Παραλλαγές:
-
Σοκολατένιο: Πρόσθεσε 2-3 κουταλιές άγλυκο κακάο όταν ζεσταίνεις το γάλα.
-
Φρουτένιο: Πολτοποίησε μπανάνες ή φράουλες και πρόσθεσέ τις στο μείγμα πριν την κατάψυξη.
-
Γιαούρτι αντί για κρέμα: Αν θες πιο ελαφρύ παγωτό, αντικατάστησε την κρέμα με στραγγιστό γιαούρτι.
