Υλικά
-
250γρ ρεβίθια (μουλιασμένα από το βράδυ)
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κ.σ. κύμινο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1/2 ματσάκι δυόσμο (ή 1 κ.γ. ξερό)
-
2 κ.σ. αλεύρι ή φρυγανιά
-
Αλάτι, πιπέρι
-
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σος γιαουρτιού:
-
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1/2 κ.γ. δυόσμο
-
Αλάτι
Εκτέλεση
-
Βάλε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κύμινο, αλάτι-πιπέρι στο μούλτι και χτύπα τα μέχρι να γίνουν μείγμα (όχι τελείως πουρές).
-
Πρόσθεσε λίγο αλεύρι για να σφίξει, πλάσε κεφτεδάκια και βάλε τα σε ταψί με λαδόκολλα.
-
Ψήσε στους 200°C για 25-30 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση.
-
Ανάμιξε όλα τα υλικά της σος γιαουρτιού.
-
Σέρβιρέ τα με πράσινη σαλάτα ή πλιγούρι/ρύζι!
