Υλικά
- 1 φλιτζάνι κινόα (βρασμένη)
- 1 φιλέτο κοτόπουλο (ψητό ή βραστό, κομμένο σε φέτες)
- 1 αβοκάντο (κομμένο σε κύβους)
- 1 αγγούρι (ψιλοκομμένο)
- 1 ντομάτα (κομμένη σε κύβους)
- 1 μικρό κρεμμύδι (προαιρετικά, ψιλοκομμένο)
- 1 χούφτα ρόκα ή ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- (Προαιρετικά) λίγοι ξηροί καρποί ή τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
- Βράσε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Άφησέ τη να κρυώσει.
- Ψήσε ή βράσε το κοτόπουλο, αλατοπιπέρωσέ το και κόψ’ το σε φέτες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε την κινόα, το κοτόπουλο, το αβοκάντο, το αγγούρι, τη ντομάτα και το κρεμμύδι.
- Πρόσθεσε τα πράσινα λαχανικά και ανακάτεψε ελαφρά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και ρίξε το dressing πάνω στη σαλάτα.
- Ανακάτεψε καλά και, αν θέλεις, πρόσθεσε ξηρούς καρπούς ή τριμμένο τυρί από πάνω.
