Υλικά για το κέικ:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
- 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό
Για το γλάσο:
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Προθέρμανση φούρνου: Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνεις και αλευρώνεις μια φόρμα για κέικ.
- Ετοιμασία κέικ: Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ, χτυπάς τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια. Προσθέτεις τα υγρά συστατικά στα στερεά και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτεις το βραστό νερό και ανακατεύεις (η ζύμη θα είναι υγρή, μην ανησυχείς).
- Ψήσιμο: Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
- Ετοιμασία γλάσου: Σε ένα μπεν-μαρί, λιώσε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο και βελούδινο.
- Σερβίρισμα: Όταν το κέικ έχει κρυώσει ελαφρώς, το περιχύνεις με το γλάσο και το αφήνεις να σταθεροποιηθεί πριν το σερβίρεις.
