ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Σουτζουκάκια με ρύζι να… «γλύφεις τα δάχτυλά σου»

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Υλικά για τα σουτζουκάκια

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σάλτσα

  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη (ή κονκασέ)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για το ρύζι

  • 2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι
  • 4 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Για τα σουτζουκάκια:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αυγό, το κύμινο, την κανέλα, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά για 5-7 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα σουτζουκάκια.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά (δεν χρειάζεται να ψηθούν εντελώς, αφού θα μαγειρευτούν στη σάλτσα).

Για τη σάλτσα:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον πελτέ ντομάτας για 1-2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το κρασί, τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το ρύζι:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με λίγο αλάτι και μόλις βράσει, προσθέτουμε το ρύζι.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 12-15 λεπτά).
  3. Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε τα σουτζουκάκια ζεστά με τη σάλτσα τους πάνω από το ρύζι. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια σαλάτα εποχής ή λίγη φέτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αχαΐας εισήλθαν με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στην αχαϊκή πρωτεύουσα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι τη Αχαΐας εισήλθαν με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, μέσω της μεγάλης περιμετρικής οδού, στην πόλη...

Πτήση MH370 της Malaysia Airlines: Δικαστήριο του Πεκίνου δίνει εντολή για αποζημιώσεις

Δικαστήριο του Πεκίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή στη μαλαισιανή αεροπορική εταιρία Malaysia Airlines να καταβάλει συνολικά περίπου...

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την ενοχή και των δύο κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας της Έδρας του ΜΟΔ

«Πρόκειται για ανθρωποκτονία κατά παραγγελία έναντι άγνωστης αμοιβής με την αγαστή συνεργασία των δύο κατηγορουμένων» είπε στο Μικτό...

Ακίνδυνα και αποτελεσματικά τα εμβόλια mRNA – Τι αναφέρει γαλλική μελέτη

Πέντε σχεδόν χρόνια μετά την έναρξη των εμβολιασμών κατά της Covid-19, μια γαλλική μελέτη επιβεβαιώνει ότι τα εμβόλια...