ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Βασιλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας και αποξηραμένα φρούτα

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Υλικά για τη Βασιλόπιτα

  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 1 βανίλια (ή εκχύλισμα βανίλιας)
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αποξηραμένα φρούτα (όπως cranberries, σταφίδες, ή ψιλοκομμένα βερίκοκα)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

Υλικά για την Επικάλυψη

  • 200 γρ. κουβερτούρα (σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμηση)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Αποξηραμένα φρούτα για γαρνίρισμα (όπως φλούδες πορτοκαλιού, cranberries, ή φέτες ακτινίδιο)

Εκτέλεση

Για τη Βασιλόπιτα:

  1. Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (αέρα) ή 180°C (στις αντιστάσεις).
  2. Ανάμειξη Υλικών: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Υγρά Υλικά: Ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Ξηρά Υλικά: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα. Τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
  5. Αποξηραμένα Φρούτα: Αλευρώνουμε ελαφρώς τα αποξηραμένα φρούτα (για να μη βυθιστούν στη ζύμη) και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
  6. Ψήσιμο: Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ή ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή.

Για την Επικάλυψη:

  1. Σοκολάτα Ganache: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο μείγμα.
  2. Επικάλυψη: Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά. Απλώνουμε την ganache πάνω από την πίτα, αφήνοντάς τη να καλύψει και τις πλευρές.

Για το Γαρνίρισμα:

Διακοσμούμε την επιφάνεια με αποξηραμένα φρούτα, όπως cranberries, φλούδες πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα βερίκοκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο θάνατος του 2χρονου από επίθεση πιτ μπουλ

Οι γονείς του 2χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του έπειτα από άγρια επίθεση πίτμπουλ μέσα στο σπίτι...

Τα δημητριακά η πιο μολυσμένη τροφή με «παντοτινά χημικά»! – Τι έδειξε νέα μελέτη

Τα δημητριακά αναδεικνύονται ως η πιο επιβαρυμένη κατηγορία τροφίμων με «παντοτινά χημικά», σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή μελέτη που εντόπισε υψηλές...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας

Υλικά Για το μοσχαράκι 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) κομμένο σε κύβους 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 καρότα σε...

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προέτρεψε τον Ν.Μαδούρο να συνεχίσει τον διάλογο με τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρότρυνε χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, τον ομόλογό...