Υλικά (για 2 άτομα):
-
250γρ ζυμαρικά (π.χ. πένες ή σπαγγέτι)
-
10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-
2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)
-
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
-
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
-
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το σκόρδο (αν βάλεις) για 1-2 λεπτά.
-
Πρόσθεσε τα ντοματίνια και άφησέ τα να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
-
Στράγγισε τα ζυμαρικά και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι. Ρίξε το πέστο και ανακάτεψε καλά.
-
Σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα και, αν θέλεις, λίγα φύλλα βασιλικού για διακόσμηση.
