Υλικά (για ένα μικρό ταψάκι 20×20 εκ.)
-
2 ώριμες μπανάνες (όσο πιο ώριμες, τόσο πιο γλυκές)
-
2 αυγά
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας (λιωμένο)
-
1/3 φλ. κακάο άγλυκο
-
1 φλ. νιφάδες βρώμης (ή αλεσμένες σαν αλεύρι)
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
Μια πρέζα αλάτι
-
(προαιρετικά) 2-3 κ.σ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη ή καρύδια
Εκτέλεση
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις).
-
Λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
-
Πρόσθεσε τα αυγά, το λάδι και τη βανίλια – ανακάτεψε καλά.
-
Ρίξε τη βρώμη, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
(Αν θες) πρόσθεσε σταγόνες σοκολάτας ή καρύδια.
-
Άπλωσε το μείγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα.
-
Ψήσε για περίπου 20–25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί αλλά να μείνει υγρό στο κέντρο.
-
Άφησέ το να κρυώσει και κόψε σε κομμάτια.
