Υλικά (για 4 άτομα):
-
1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή μπούτι), κομμένο σε μερίδες
-
1 κιλό σέλινο (καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες (προαιρετικά)
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
2 αυγά
-
Χυμός από 2 λεμόνια
-
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ ή αλεύρι (προαιρετικά για πιο δεμένο αυγολέμονο)
Εκτέλεση:
-
Σοτάρισμα: Σε κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και συνέχισε μέχρι να μαραθεί.
-
Μαγείρεμα: Σκέπασε με νερό, αλατοπιπέρωσε, και βράσε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
-
Πρόσθεσε τα λαχανικά: Ρίξε το σέλινο και το καρότο και συνέχισε το βράσιμο για 20-30 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν.
-
Αυγολέμονο:
-
Χτύπα τα αυγά σε μπολ, ρίξε σταδιακά τον χυμό λεμονιού.
-
Αν θέλεις, διάλυσε το κορν φλάουρ σε λίγο χλιαρό νερό και ρίξ’ το στο αυγολέμονο.
-
Πρόσθεσε σιγά σιγά με μια κουτάλα λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας για να “πάρει θερμοκρασία” το αυγολέμονο.
-
-
Ρίξε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κούνησε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού. ΜΗΝ ανακατέψεις με κουτάλα για να μη κόψει. Άφησε να πάρει μια βράση και σβήσε τη φωτιά.
