Υλικά (για 4 άτομα):
-
4 μεγάλες ντομάτες
-
4 μεγάλες πιπεριές (πράσινες ή ανάμεικτες)
-
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (και λίγο παραπάνω για το ταψί)
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1/2 ματσάκι δυόσμο (ή βασιλικό)
-
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
-
Ψίχα από τις ντομάτες
-
Αλάτι, πιπέρι
-
2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες (προαιρετικά, για γύρω γύρω)
Εκτέλεση:
-
Προετοιμασία λαχανικών:
-
Κόψε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές και άδειασέ τις προσεκτικά με ένα κουτάλι.
-
Κράτα την ψίχα από τις ντομάτες σε ένα μπολ. Τρίψε την ή λιώσε την στο μπλέντερ.
-
-
Ετοιμασία γέμισης:
-
Σοτάρισε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν.
-
Πρόσθεσε το ρύζι και σοτάρισε για 2 λεπτά.
-
Ρίξε τον πελτέ, την ψίχα ντομάτας, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
-
Πρόσθεσε λίγο νερό (περίπου 1/2 φλιτζάνι), ανακάτεψε και άφησε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Μην το αφήσεις να πιει όλα τα υγρά.
-
-
Γέμισμα:
-
Γέμισε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τα 3/4 (το ρύζι θα φουσκώσει).
-
Σκέπασε με τα καπάκια τους και βάλε τα σε ταψί.
-
Αν θέλεις, βάλε και τις πατάτες γύρω γύρω.
-
-
Ψήσιμο:
-
Ρίξε ελαιόλαδο από πάνω και 1 ποτήρι νερό στο ταψί.
-
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσουν.
-
