Υλικά (για 3-4 άτομα):
-
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (ή 4 μπουτάκια/φιλέτα)
-
5-6 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
Χυμός από 2 λεμόνια
-
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (προαιρετικά)
-
1 κ.γ. μουστάρδα (προαιρετικά, δίνει νοστιμιά)
-
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1/2 φλ. νερό ή ζωμός κότας
Εκτέλεση:
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις).
-
Βάλε τις πατάτες σε μεγάλο ταψί, ρίξε το κοτόπουλο από πάνω.
-
Σε μπολάκι χτύπα το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
-
Περίχυσε το φαγητό με τη σάλτσα και πρόσθεσε το νερό ή τον ζωμό.
-
Ανακάτεψε καλά και σκέπασε με αλουμινόχαρτο.
-
Ψήσε για 45 λεπτά σκεπασμένο και άλλα 30-40 λεπτά ξεσκέπαστο, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Tips:
-
Μπορείς να προσθέσεις και λίγο δεντρολίβανο ή θυμάρι.
-
Αν σου αρέσουν πιο τραγανές πατάτες, βάλε το γκριλ τα τελευταία 5-10 λεπτά.
