Υλικά (2–3 άτομα)
-
300 γρ. μακαρόνια (πένες ή σπαγγέτι)
-
200 γρ. μπέικον σε κομμάτια
-
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα, κομμένα
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή ό,τι σου αρέσει)
Εκτέλεση
-
Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
-
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα.
-
Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαλακώνεις.
-
Ρίχνεις τα μανιτάρια και τα σοτάρεις μέχρι να πέσει η υγρασία τους.
-
Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, αλάτι & πιπέρι.
Άφησέ το να δέσει για 3–4 λεπτά. -
Ρίχνεις μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύεις καλά.
-
Σερβίρεις με μπόλικο τριμμένο τυρί.
