Υλικά (για 4 άτομα):
-
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή ποντίκι), κομμένο σε μερίδες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
500 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
-
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1 ξυλάκι κανέλας
-
2-3 μπαχάρια
-
1 φύλλο δάφνης
-
Αλάτι και πιπέρι
-
500 γρ. μακαρόνια Νο5 ή Νο6
-
Τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
-
Σοτάρισμα κρέατος: Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ροδίζεις καλά το κρέας από όλες τις πλευρές.
-
Προσθήκη λαχανικών: Ρίχνεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρεις μαζί με το κρέας μέχρι να μαλακώσουν.
-
Σβήσιμο με κρασί: Προσθέτεις το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 5 λεπτά).
-
Ντομάτα και μπαχαρικά: Ρίχνεις την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα, τα μπαχάρια και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώνεις.
-
Σιγοβράσιμο: Προσθέτεις λίγο ζεστό νερό (ίσα να καλύπτει το κρέας), σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1,5-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
-
Μακαρόνια: Βράζεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα στραγγίζεις.
-
Σερβίρισμα: Βάζεις τα μακαρόνια στο πιάτο, από πάνω το μοσχαράκι με τη σάλτσα και πασπαλίζεις με τριμμένο κεφαλοτύρι.
