Υλικά (για 4 άτομα)
-
1 κιλό μοσχαρίσια ελιά ή σπάλα, κομμένη σε κομμάτια
-
2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
-
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
200 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί (καλό, όχι ό,τι να ’ναι 😉)
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. μέλι
-
1 ξυλάκι κανέλας
-
1 φύλλο δάφνης
-
2 ποτήρια ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Προαιρετικά: λίγη πάπρικα ή μπαχάρι για βάθος γεύσης
Εκτέλεση
-
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
-
Προσθέτεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα μαραίνεις για 3-4 λεπτά.
-
Ρίχνεις το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.
-
Προσθέτεις το μέλι, την κανέλα, τη δάφνη και τα δαμάσκηνα. Ανακατεύεις απαλά.
-
Ρίχνεις το ζεστό νερό/ζωμό, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγομαγειρευτεί για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
-
Στο τέλος δοκιμάζεις για αλάτι και πιπέρι και αφαιρείς την κανέλα.
